nov. 22

Breu introducció al marketing

És inevitable quan pensam amb marketing, pensar amb grans marques mundialment famoses, amb grans campanyes televisives i anuncis publicitaris, de fet, molta gent associa el marketing amb la publicitat. No van molt desencaminats, però s´obliden d´un parell de parts molt importants.
El marketing, sense voler donar les definicions més acadèmiques, podem entendre que és compon d´un verb (to market) al que s hi suma la partícula -ing que el conveteix en present continuo. El marketing, llavors, és la forma continuada que té una empresa de comercialitzar amb el seu mercat, remarco continua, ja que contínuament el mercat canvia i s ha de ser molt sensible a tots aquests canvis.
Durant els anys 1940, és va entendre que els marketinians, feien una mescla d elements de marketing (el marketing mix) com una recepte, que mesclaven segons fos necessari, i això va inspirar el model tant simple i famos de les 4P: Price, Product, Placement, Publicity, un model del 1960 “els americans ja hi pensaven en com poder vendre més…..”
Ja sabem, ido que el marketing és composa de 4 grans elements: el producte (o servei) que és tot el que produim/oferim i volem comercialitzar; el preu: el que cobram pel nostre producte o servei; la distribució: com arribam als nostres clients; i la comunicació: quins són els missatges que enviam als nostres clients.
Ja veim que el marketing no només és publicitat, al manco hi ha 3 elements més igual d importants que la propaganda.

Encara no hi ha comentaris.

Feu un comentari

reset all fields