maig 8

Prudencia financera vs atenció al client

Etiquetes:

Ahir vespre vaig tenir un sopar molt interessant, estava acompanyat de dos amics: un empresari i un professional d´hosteleria. Parlavem de l´inici d´una nova activitat i els problemes que podia dur la pressió financera per a conseguir resultats a curt plaç:
a) intentar reduir el cost al màxim, a tal fi de donar un resultat més o manco acceptable a la compte d´explotació.
b) olvidar-se de l´experiència del client, i oblidar el que pot passar de donar un mal servei i començar amb mals comentaris i recomanacions.

Acometre una nova línea d´activitat amb aquesta pressió, pot perjudicar molt fàcilment la imatge de l´empresa si les coses no se fan ben fetes. Us podeu imaginar obrir un nou bar, a on els clients tenen la sensació que han d´esperar massa per a ser servits, que les coses estan a mitges i més que recordar i compartir una experiència el que faran serà parlar malament del establiment.

Ens vàrem quedar amb una idea, no se pot començar malement, i l´atenció i l´experiència és el més important. Quin temps és el que hauríem de tenir com a raonable per el retorn de la inversió i entendre que és rendible? És important incloure la perspectiva del client juntament amb els ratios financers.

Josep Martorell

Hola, som en Josep Martorell, de Pollença, Mallorca. La meva trajectoria professional, ha estat sempre vinculades a la venda, concretamente a la venda d immobles. Se me dona molt bé, tractar amb gent, escoltar i negociar. Acadèmicament som llicenciat en dret per la UIB, postgrau en Marketing per la UOC, Master en Marketing i Ventes per ESADE i SDA Bocconi, i Programa de Direcció General per IE